Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність за анонімну інформацію несе власник сайту, - ВХСУ

19 червня 2014, 09:05
1182
2
Реклама

Вищий господарський суд України в оглядовому листі від 12.06.2014 р. № 01-06/770/2014 узагальнив судову практику по застосуванню господарськими судами законодавства про інформацію (по матеріалах справ, розглянутих в касаційному порядку ВХСУ).

Серед іншого, суд відмітив, що у випадку якщо автор поширеної в мережі Інтернет інформації невідомийа також коли інформація є анонімною і доступ до веб-сайту - вільним, належним відповідачем є власник веб-сайтуна якому розміщений відповідний інформаційний матеріал, оскільки саме він створив технологічну можливість і умови для поширення недостовірної інформації.

Відомості про власника веб-сайту можуть бути витребувані у адміністратора системи реєстрації і обліку доменних назв і адрес мережі Інтернет.

ВХСУ нагадує, що за загальними правилами цивільно-правової відповідальності за поширення недостовірної інформації, відповідачами у справі про захист честі, честі або діловій репутації являється, окрім автора информацииЮ також і фізична або юридична особа, яка розповсюдила недостовірну інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини