Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності постанова про виплату посібників членам сімей загиблих учасників протистоянь

Реклама

Діє постанова Кабміну від 28 березня 2014 року № 76 "Про соціальний захист членів сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що проходили в період з 21 листопада в 2013 р. по 21 лютого 2014 г".

Членам сімей загиблих в масових акціях цивільного протесту виплатять 100-кратний розмір прожиткового мінімумувстановленого для працездатних осіб на час виплати цієї суми. До членів сім'ї відносяться дружина (чоловік), їх неповнолітні діти, непрацездатні батьки, а також особи, які на момент загибелі (смерті) учасників протесту знаходилися на їх утриманні.

З 1 квітня 2014 р. встановлена доплата у розмірі 5000 гривен до пенсії у зв'язку з втратою годувальника непрацездатним членам сімей, які знаходилися на утриманні загиблих активістів, а також працівників правоохоронних органів і військовослужбовців, смерть яких пов'язана з участю в акціях протесту.

Доплата виплачується, якщо розмір пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною, сум індексації і інших доплат), разом з отримуваною заробітною платою (доходом) складає менше 10000 гривен, з урахуванням того, що після встановлення доплати сума таких виплат не повинна перевищувати вказаного розміру.

Нагадаємо, згідно Держбюджету-2014 прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 1218 грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини