Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує ввести страхування документів Нацархива

7 жовтня 2013, 17:32
402
0
Реклама

Кабмін подав в Раду законопроект № 3352 "Про внесення змін до статті 6 Закону України "Про страхування", розроблений Мінюстом. Проектом пропонується доповнити перелік видів добровільного страхування страхуванням унікальних документів Національного архівного фонду, а також страхуванням документів Національного архівного фонду, які передаються в користування поза архівними установами.

Вказана пропозиція дозволить власникам архівних документів самостійно визначатися відносно доцільності їх страхування залежно від місця, мети або суб'єкта надання архівних документів, роз'яснюють розробники.

На сьогодні частиною першої статті 13 Закону "Про Національний архівний фонд і архівні установи" передбачено, що у разі віднесення документів Нацархива до унікальних або надання в користування поза архівними установами власники документів повинні забезпечувати їх страхування за правилами, встановленими законодавством. Проте в Законі України "Про страхування" відсутня норма, яка б забезпечувала існування такого виду страхування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини