Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР зайнялася профілактикою маніпулювання цінами на фондовому ринку

9 серпня 2013, 16:04
135
0
Автор:
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку схвалила Концепцію організації діяльності Комісії у сфері запобігання і протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку.

Регулятор розробив і затвердив Концепцію, оскільки існувала наполеглива необхідність встановити принципи контролю за укладенням біржових контрактів, створити систему моніторингу виконання зобов'язань по біржових контрактах і визначити порядок виявлення фактів, які дають підстави припускати наявність в діях осіб ознаки маніпулювання цінами безпосередньо в Комісії на підставі відповідного аналізу- відмітив Олег Мисюра, директор Департаменту контрольно-правової роботи.

Згідно Концепції основними методами, які можуть бути впроваджені з метою створення системи запобігання і протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку являються:

1. Установка і здійснення аналізу показників діяльності фондового ринку, які характеризують загальний стан біржового ринку.

2. Установка і аналіз показників діяльності фондового ринку, які можуть давати підстави припускати наявність в діях осіб ознак маніпулювання цінами фінансових інструментів на фондовому ринку.

3. Виявлення операцій з фінансовими інструментами, які мають ознаки маніпулювання, здійснюватиметься на підставі аналізу результатів біржових торгів за сценарієм маніпулювання цінами, визначених законодавством.

4. Розробка заходів фондовими біржами з метою запобігання і протидії маніпулюванню цінами фінансових інструментів на фондовому ринку, які дозволять в автоматичному режимі виявляти операції, які можуть мати ознаки маніпулювання цінами.

5. Проведення перевірок дій осіб, що мають ознаки маніпулювання цінами на фондовому ринку, за результатами аналізу певних показників і / або "сценаріїв" маніпулювання цінами.

6. Перевірки фондових бірж.

7. Врегулювання ціноутворення по фінансовому інструменту одного емітента, який торгується на різних біржах.

За інформацією НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини