Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР затвердила Положення про депозитарну діяльність

7 травня 2013, 16:52
132
1
Автор:
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку схвалила проект рішення "Про затвердження Положення про депозитарну діяльність". "Практичне значення і цільова спрямованість цього регуляторного акту полягає в підвищенні надійності захисту майнових прав інвесторів, поліпшенні інвестиційного клімату в країні"- відмічає директор Департаменту регулювання депозитарної і розрахунково-клірингової діяльності Ірина Курочкина.

Нормативний акт визначає порядок проведення депозитарної діяльності Центральним депозитарієм цінних паперів і депозитарними установами за поданням послуг зі зберігання і обліку цінних паперів, обліку і обслуговування придбання, припинення і переходу прав на цінні папери і прав по цінних паперах і обмежень прав на цінні папери на рахунках в цінних паперах. Документ встановлює вимоги до порядку відкриття і ведення рахунків в цінних паперах, порядку проведення операцій на рахунках в цінних паперах, порядку зарахування цінних паперів в систему депозитарного обліку при емісії, їх обліку і зберігання, а також списання цінних паперів у зв'язку з їх погашенням або анулюванням.

Регуляторний акт встановлює вимоги до порядку внесення змін до системи депозитарного обліку відносно цінних паперів конкретного власника, відносно усього випуску цінних паперів, а також по здійсненню розрахунків по угодах з цінними паперами та ін.

Крім того, в Положенні про депозитарну діяльність містяться вимоги до діяльності учасників депозитарної системи і взаєминам між ними, а також вимоги до порядку складання реєстру власників іменних цінних паперів, у тому числі порядку взаємодії депозитарних установ з Центральним депозитарієм по складанню реєстру, вимоги до змісту внутрішніх документів професійних учасників депозитарної системи України.

За інформацією НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини