Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова нагадала, як вести книгу обліку прибутків і витрат

2 квітня 2013, 10:50
350
0
Автор:
Реклама

Державна податкова служба в листі від 27.02.2013 р. № 1158/А/17-1215 розповіла про порядок ведення фізособою-підприємцем книги обліку прибутків і витрат.

Податкова нагадує, що платники податків зобов'язані вести облік прибутків, витрат і інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування і податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з численням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством (ст. 44 Податкового кодексу).

Фізособи-підприємці (окрім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування обліку і звітності) згідно п. 177.10 ст. 177 НК зобов'язані вести книгу обліку прибутків і витрат, форма і порядок ведення якої затверджені наказом ДПА від 24.12.2010 р. № 1025 (далі - Порядок).

У п. 2 Порядки вказано, що фізособи-підприємці повинні приобретать і оформляти книгу обліку прибутків і витрат самостійно. Книга безкоштовно реєструється в органі ДПС по основному місцю обліку фізособи-підприємця, має вигляд зошита або блокнота, має бути прошнурована з пронумерованими сторінками.

Фізособи-підприємці оформляють книгу обліку прибутків і витрат з дотриманням п.2 Порядку, і відповідно до цього пункту виправлення помилок завіряються особистим підписом фізособи-підприємця.

У документі також повідомляється, що ДПС розробила спрощену форму ведення книги обліку прибутків і витрат. При цьому передбачена можливість її ведення в електронному вигляді з автоматичним заповненням податкової декларації про майнове положення і прибутки і представлення звітності через інтернет. Вказаний нормативний акт розміщений на веб-порталі ДПС України для обговорення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини