Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив порядок використання бюджетних коштів для відшкодування витрат безкоштовних адвокатів

7 березня 2013, 10:27
126
0
Автор:
Реклама

Постановою від 04.03.2013 р. № 130 Кабмін затвердив Порядок використання засобів, передбачених в державному бюджеті для оплати послуг і відшкодування витрат адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Встановлено, що бюджетні кошти спрямовуються на:

- оплату послуг адвокатів, які надають безкоштовну вторинну правову допомогу у визначених законом випадках;

- відшкодування витрат адвокатів, пов'язаних з наданням безкоштовної вторинної правової допомоги;

- оплату праці адвокатів по наданню громадянам правової допомоги в карних процесах (кримінальних справах), які до 1 січня 2013 р. здійснювали захист за призначенням слідчого, прокурора, слідчого судді (судна), а також адвокатів, які почали здійснювати такий захист до 1 січня 2013 р. і здійснюють її до закінчення карного виробництва (кримінальної справи). Така оплата здійснюється центрами у розмірі 2,5 % місячного розміру мінімальної заробітної плати за годину роботи адвоката під час здійснення карного виробництва.

Основою для оплати праці адвокатів по наданню правової допомоги громадянам в карних процесах (кримінальних справах) в таких випадках являється постанову слідчого, прокурора або постанову слідчого судді (судна) і оформлена ними довідка про участь адвоката в карному виробництві (кримінальній справі).

На підставі представлених адвокатським об'єднанням (адвокатським бюро, адвокатом) довідки-розрахунку і документів, що додаються до неї, центри складають і представляють Координаційному центру реєстри заборгованості по оплаті праці адвокатів.

Центри перераховують бюджетні кошти адвокатським об'єднанням (адвокатським бюро, адвокатам) впродовж 30 днів після отримання від них довідок-розрахунків і документів, що додаються.

Також затверджені форми:

- довідки про участь адвоката в карному виробництві (кримінальній справі);

- довідки-розрахунку про розмір засобів, що підлягають виплаті адвокатові.

Постанова набуде чинності з дня офіційної публікації.

Також читайте: "Безкоштовні" адвокати укладатимуть договори з клієнтами по-новому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини