Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати податкову скидку на навчання?

22 січня 2013, 14:02
165
0
Реклама

Якщо в 2012 році ви платили за своє навчання (середня професійна або вища освіта) або навчання члена своєї сім'ї I- й мірі спорідненості, то ви маєте право на податкову скидку. Тобто, можете повернути з бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більше 15 % (ставка податку).

Для отримання такої скидки необхідно до 31 грудня 2013 року включно подати в ДПІ за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і прибутки.

Але найважливіше - наявність документів, що підтверджують суми засобів, сплачених за навчання : квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, договір з учбовим закладом, довідка про отриманих в звітному році прибутки, документи, що підтверджують міру спорідненості (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім'ї I- й мірі спорідненості) і т.п.

Для прискорення проведення податковим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, краще відразу надавати в податковий орган разом з декларацією копії вказаних документів.

Оригінали таких документів не спрямовуються в ДПС, але підлягають зберіганню платником податків упродовж терміну, достатнього для проведення податкової перевірки.

Якщо до кінця 2013 року ви не скористатися правом на нарахування податкової скидки за результатами 2012 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Податкова скидка - це сума витрат платника податку у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) впродовж звітного року, на суму яких дозволяється зменшення суми загального річного доходу оподаткування у вигляді заробітної плати, отриманого за результатами такого року (стаття 166 Податкового кодексу).

За інформацією прес-служби Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини