Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миноритариев пропонують захистити від невиплати дивідендів

4 січня 2013, 12:33
163
0
Автор:
Реклама

А. Павлівський зареєстрував законопроект № 1174 відносно розподілу прибутку акціонерного товариства.

Ст. 30 Закону про акціонерні товариства встановлює, що виплата дивідендів здійснюється з чистого прибутку звітного року і / або нерозподіленому прибутку в об'ємі, встановленому рішенням загальних зборів АТ, в строк не пізніше 6 місяців після закінчення звітного року. Проте ця норма не передбачає обов'язкової виплати дивідендів і їх мінімального об'єму, що часто призводить до зловживань з боку частини акціонерів, що мають контрольний або блокуючий пакет акцій, стверджує нардеп.

Ухиляючись від виплати дивідендів міноритарним акціонерам, мажоритарні акціонери умисне роблять неможливим розподіл прибутку АТ шляхом несхвалення справедливого рішення про виплату дивідендів на загальних зборах.

Проектом пропонується встановити, що відносно питання напряму прибутку на меті відмінні від виплати дивідендів повинно бути прийнято рішення загальних зборів акціонерівяке схвалюється більшістю не менше чим в 3/4 голосів акціонерів, що беруть участь у зборах. Вирішення такого питання входить в сферу виняткової компетенції загальних зборів.

Крім того, за наявності чистого прибутку, не менше 25 % її підлягає обов'язковому розподілу між акціонерами.

Нагадаємо, також А. Павлівський подав законопроект відносно зобов'язання сплачувати збір на державне пенсійне страхування у разі співпраці з нерезидентами, зареєстрованими в країнах і територіях згідно зі встановленим переліком.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини