Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры пояснило різницю між вертольотом і "гвинтокрилом"

7 грудня 2012, 11:56
4452
7
Автор:
Реклама

Наказом від 25.10.2012 р. № 636 Мининфраструктуры затвердило Авіаційні правила України, частина 47 "Правила реєстрації цивільних повітряних судів в Україні". Правила визначають процедуру і вимоги до реєстрації (перереєстрації) повітряних судів в Державному реєстрі цивільних повітряних судів, порядок виключення їх з цього реєстру, надання і нанесення державного і реєстраційного знаків на повітряні судна, порядок тимчасового обліку нових, модифікованих і відремонтованих повітряних судів.

Не підлягають реєстрації:

- повітряні судна, зліт яких здійснюється за допомогою ніг пілота (дельтаплани, мотодельтаплани, параплани, мотопараплани і тому подібне);

- метеорологічні радіозонди і кулі-пілоти, які використовуються виключно для метеорологічних потреб;

- безпілотні некеровані аеростати без корисного вантажу;

- безпілотні повітряні судна, максимальна злітна вага яких не перевищує 20 кг і які використовуються для розваг і спортивної діяльності.

Повітряне судно може бути зареєстровано у Реєстрі за умови, якщо воно:

- є власністю юрособи України або фізособи - резидента;

- отримане эксплуатантом в Україні в оренду або в лізинг у власника-нерезидента.

Серед документівнеобхідних для реєстрації числяться 2 кольорових фотографії повітряного судна розміром 10 х 15 см: вид ліворуч і справа з нанесеними державними і реєстраційними знаками (надаються після отримання сповіщення про надання державного і реєстраційного знаків).

Крім того, Мининфраструктуры роз'яснило різницю значень термінів "вертоліт" і "гвинтокрил". Згідно з документом, вертоліт - літальний апарат важче за повітря, яке підтримується у польоті, головним чином, за рахунок взаємодії повітря з одним або декількома гвинтами, що несуть, обертаються силовою установкою навколо осей, що знаходяться приблизно у вертикальному положенні. "Гвинтокрил" визначається міністерством як "літальний апарат важчий за повітря, яке переміщається за допомогою силової установки і підтримується в повітрі за рахунок взаємодії повітря з одним або декількома гвинтами", що несуть.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини