Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працедавець може примусово відправити працівника до щорічної оплачуваної відпустки

17 серпня 2012, 14:47
771
1
Автор:
Реклама

Минсоцполитики листом від 21.06.2012г. № 207/13/116-12 роз'яснило, що кожен працюючий громадянин має право на заміну частини щорічної відпустки грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданого працівникові щорічного і додаткового відпусток не має бути менше, ніж 24 календарні дні (ч. 4 ст. 24 Закони "Про відпустки").

Отже, основною умовою для отримання грошової компенсації за частину щорічної відпустки являється фактичне використання працівником в обов'язковому порядку 24 календарних днів щорічної відпустки.

Тому, за бажанням працівника (за його письмовою заявою) у разі використання ним в робочому році, за який надається відпустка, 24 календарних днів щорічної відпустки, за інші дні невикористаної відпустки повинна буде виплачена грошова компенсація.

У листі також нагадується, що ст. 11 Закону "Про відпустки" забороняється ненадання щорічних відпусток повній тривалості впродовж двох років підряд, а також ненадання їх впродовж робочого року особам у віці до вісімнадцяти років і працівникам, які мають право на щорічні додаткові відпустки за роботу з шкідливими і важкими умовами або з особливим характером праці.

Ненадання щорічних відпусток в терміни, визначені Законом "Про відпустки" і Кодексом законів про працю України, є грубим порушенням законодавства про працю, за що працедавець може бути що притягає до відповідальності, згідно із законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини