Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дітей шахтарів візьмуть у Внз поза конкурсом

20 липня 2012, 12:11
196
11
Реклама

Віктор Янукович сьогодні підписав Закон № 5082 - VI "Про внесення зміни в статтю 5 Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці".

Згідно із Законом, шахтарі, що мають стаж підземної роботи не менше 3 років; обличчя, батьки яких є шахтарями і що мають стаж підземної роботи не менше 15 років, або загинули в результаті нещасного випадку на виробництві або сталі інвалідами I або II групи, зараховуються в перший рік після здобуття середньої освіти поза конкурсом по особистому вибору спеціальності у державні і комунальні вищі і професійно-технічні учбові заклади України для навчання за рахунок засобів державного і місцевих бюджетів з наданням місць в гуртожитках на час навчання і гарантованою виплатою стипендії у розмірі прожиткового мінімуму.

Після закінчення навчання такі особи працевлаштуються відповідно до договору, ув'язненого між відповідним органом виконавчої влади, керівником учбового закладу і випускником.

Закон набуде чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Крім того, Президент схвалив ратифікацію Угоди з Монголією про співпрацю у сфері надзвичайних ситуацій (підписавши Закон № 5031 - VI) і ратифікацію Договору між Україною і Туркменістаном про довгострокову торговельно-економічну співпрацю (Закон № 5032 - VI).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини