Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оприлюднив порядок формування єдиних тарифів на комунальні послуги

Реклама

Обнародувано постанова КМУ "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги"прийняте ще 1 червня 2011 року. Цим документом затверджуються Порядки формування тарифів на теплоэнергию, гарячу воду, централізоване водопостачання і водовідведення, послуги за змістом будинків і споруд і прибудинкових територій, роздрібного тарифу на електроенергію і роздрібних цін на природний газ для населення.

Для послуг з виробництва, транспортування і постачання теплоэнергии, централізованого опалювання, постачання гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення документом визначаються одиниці калькуляції собівартості, вимоги по складанню річних планів ліцензійної діяльності (термін дії - 5 років), склад планованих витрат (прямих і непрямих витрат, адміністративних витрат, витрат на збут, інших операційних витрат, фінансових витрат), порядок визначення планового прибутку. Також визначається порядок формування одноставочных і двухставочных тарифів і їх коригування для послуг з теплопостачання, опалюванню і постачань гарячої води.

Тарифи на послуги за змістом будинків і споруд, а також прибудинкових територій формуватимуться по окремих формулах. "Своя" формула встановлена і для роздрібних тарифів на електроенергію і средневзвешенной ціни реалізації природного газу.

До набуття чинності цієї постанови діють Порядки формування тарифи на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії і послуги з централізованого опалювання і постачання гарячою водою, на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення, по встановленню роздрібних цін на природний газ для населення, на послуги за змістом будинків і споруд і прибудинкових територій, затверджені постановами КМУ від 10.06.2006 р. № 955, від 12.06.2006 р. № 959, від 08.12.2006 № 1697, від 03.09.2009 № 937. По структурі ці документи дуже схожі на новоприйняту постанову. Відмінність же в змісті старих і нових порядків формування комунальних послуг споживачі зможуть відчути вже найближчим часом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини