Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала законопроєкт щодо захисту інтересів власників земельних паїв

Реклама

24 квітня 2024 року Верховна Рада прийняла у першому читанні за основу проєкт Закону № 11150 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин». Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

За словами голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександра Гайду, основним завданням законопроєкту є продовження з 2025 року до 2028 року строку для оформлення права власності на уже наявні паї.

«Відповідно до чинного законодавства, власники земельних паїв або їхні спадкоємці, які не встигли оформити право власності на них, повинен це зробити до 1 січня 2025 року. У разі недотримання процедури, вважатиметься, що люди відмовилися від одержання земельної ділянки, а неоформлені землі перейдуть у комунальну власність територіальної громади за місцем розташування», - пояснив він.

Законопроєкт включає також такі положення:

  • відновлення обов'язковості підвищення кваліфікації сертифікованих інженерів-землевпорядників;

  • продовження до 2026 року пілотного проєкту із внесення відомостей до Державного земельного кадастру сертифікованими інженерами-землевпорядниками;

  • приведення назв глав Земельного кодексу у відповідність до предметів їх правового регулювання.

Крім того, проєктом пропонується передбачити особливості адмінпроцедури у сфері земельних відносин.

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Читайте також:

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо вдосконалення планування використання земель

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини