Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самовільне залишення військової частини в умовах воєнного стану: апеляційний суд ухвалив новий вирок

17 березня 2023, 11:05
5859
0
Автор:
Реклама

Хмельницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора: скасував вирок районного суду в частині призначеного покарання обвинуваченому у самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану та ухвалив новий - засудив його до 3 років ув'язнення (ч. 1 ст. 69 КК України). Про це повідомила прес-служба суду.

Встановлено, що 8 липня 2022 року, під час дії воєнного стану в Україні, солдат, котрий проходив військову службу на посаді водія, самовільно залишив розташування військової частини й поїхав додому в іншу область. Добровільно повернувся лише 21 листопада 2022 року.

У суді обвинувачений пояснив, що напередодні йому подзвонила мати й сказала про погіршення стану здоров'я, тому зранку він сів на автобус і поїхав додому. Дозволу ні в кого не питав, бо не знав, хто його командир. Запевнив, що не переховувався, хотів підлікуватися в госпіталі й повернутися на службу.

Місцевий суд визнав чоловіка винним у самовільному залишенні військової частини військовослужбовцем (крім строкової служби) в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 КК України) та призначив покарання у виді 5 років позбавленням волі зі звільненням від відбування покарання на 3 роки іспитового строку. Вирок до апеляційного суду оскаржив прокурор.

Відповідне рішення апеляційного суду можна буде знайти у VERDICTUM за номером справи № 689/2521/22, як тільки воно з'явиться в системі.

VERDICTUM у LIGA360: аналізуйте тексти судових рішень, формуйте аргументи - та перейдіть до подання документів у Кабінет Електронного суду. Деталі за посиланням.

Читайте також: Які пільги передбачено для учасників бойових дій та членів їх сімей?

Надання статусу УБД громадянам, які виступили на захист держави в перший місяць широкомасштабної війни: Закон набув чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини