Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найближчими днями в Парламенті буде зареєстровано законопроєкт про права медіа під час виборів

Реклама

Ухвалений Парламентом Закон «Про медіа» може бути змінений, якщо під час його застосування виявляться певні недоліки.

Про це заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

За його словами, до другого читання із законопроєкту був вилучений цілий розділ, присвячений правам медіа під час виборів.

«Коли постало питання про те, щоб не вносити відповідні зміни, я розумів, що це намагання в чистому вигляді зберегти серед певної частини українських політиків можливість тиснути на медіа під час виборів саме через невдалі та старі норми. Однак розділ дуже важливий, він про права медіа під час виборів. Ми його писали разом із громадськими організаціями та нашими партнерами», - зазначив парламентарій.

Він додав, що цей розділ буде оформлено у вигляді окремого законопроєкту, який найближчими днями зареєструють у Парламенті.

«Ми будемо ставити цей закон у порядок денний. Ми звертатимемося до міжнародних партнерів, щоб вони включили ухвалення нових норм у виборчий кодекс до переліку умов для України на шляху до ЄС. Адже ми наступний рік будемо під постійним моніторингом. Будуть ще нові пропозиції від наших європейських партнерів, що нам треба зробити. Ось я точно зараз працюю над тим, щоб ці зміни до виборчого кодексу, що гарантують права медіа, увійшли у перелік європейських пропозицій та умов», - наголосив Микита Потураєв.

Політик упевнений, що і Закон про медіа, і норми, які його доповнюють, сприятимуть створенню в Україні сильного та конкурентного медіаринку.

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Читайте також:

Ухвалено Закон «Про медіа»

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини