Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підтримали за основу законопроєкт щодо імплементації в Україні Загального стандарту звітності CRS

17 листопада 2022, 09:42
2680
0
Реклама

16 листопада 2022 року Верховна Рада підтримала в першому читанні за основу урядовий законопроєкт № 8131, метою якого є впровадження Україною Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки, схваленого Радою ОЕСР, що передбачає щорічний міжнародний автоматичний обмін даних про фінансові рахунки.

Впровадження в національне законодавство вимог Загального стандарту звітності CRS забезпечить приєднання України до міжнародної системи обміну інформацією з учасниками Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (далі - Багатостороння угода CRS).

Основні зміни до Податкового кодексу, запропоновані законопроєктом, включають:

  • пряму вимогу для фінансових агентів застосовувати правила Загального стандарту звітності CRS під час здійснення належної комплексної перевірки (due diligence) фінансових рахунків та подавати до Державної податкової служби інформацію про фінансові рахунки резидентів інших юрисдикцій, що є учасниками Багатосторонньої угоди CRS;

  • функції та повноваження контролюючих органів для забезпечення контролю за виконанням нових правил фінансовими агентами та власниками рахунків;

  • вимоги до зберігання документів;

  • права контролюючих органів щодо збору інформації та документів для виконання ними міжнародних зобов'язань щодо обміну інформацією для податкових цілей.

Імплементація Загального стандарту звітності CRS координується Секретаріатом ОЕСР з метою забезпечення уніфікованого підходу юрисдикцій до його тлумачення та застосування.

За повідомленням Урядового порталу

Тільки до кінця тижня забронюйте свою знижку на рішення LIGA360! Заповніть форму і дізнавайтесь першими про ексклюзивну пропозицію до дня народження LIGA ZAKON.

Читайте також:

ІТ-галузь під час війни: Дія.City, оподаткування, ФОП, робота за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини