Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до Порядку зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування до них

Реклама

Кабмін уніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Відповідна урядова постанова від 12 жовтня 2022 року № 1154 набрала чинності 14 жовтня.

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області роз'яснили, що постановою № 1154 виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача - платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

До того ж передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування платника податку, яким подано для реєстрації ПН та РК в ЄРПН, у разі якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку.

Також постановою № 1154 встановлено обов'язок комісій контролюючих органів приймати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі:

- відповідності платника податку критеріям ризиковості;

- або надходження до ДПС податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

Крім того, внесено зміни до критеріїв ризиковості, якими виключено норму щодо переважання в залишку понад 50 % груп товарів (продукції), визначених ДПС та затверджених відповідним наказом, оприлюдненим на офіційному вебсайті ДПС. Отже, з урахуванням змін податкова служба буде перевіряти не тільки залишки ризикових, а й всіх товарів.

Врахуйте максимум чинників, що можуть вплинути на блокування податкових накладних. Сервіс Liga:REPORT автоматично розрахує показники позитивної податкової історії, показники D і P, вкаже ризикові коди товарів УКТЗЕД. Замовте Liga:REPORT прямо зараз й будьте впевненими у своїй звітності.

Читайте також:

Особливості проведення перевірок під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини