Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацює електронна «Зелена картка» з 1 вересня

Реклама

Страховики-повні члени МТСБУ (компанії, що мають право укладати договори міжнародного страхування «Зелена картка») з 1 вересня запропонують автовласникам можливість укладання таких договорів в електронному виді. Про це повідомив прес-центр МТСБУ.

Процедура оформлення електронної «Зеленої картки» буде аналогічна до укладання внутрішнього електронного договору ОСЦПВ:

  • Власник транспортного засобу вносить відомості, необхідні для укладання договору, до електронної форми на сайті страховика.

  • Страховик на підставі отриманої інформації формує пропозицію укласти електронний договір міжнародного страхування і направляє її автовласнику через електронні канали комунікації (наприклад, електронну пошту, вказану при реєстрації).

  • Власник транспортного засобу підписує електронний договір страхування через інформаційну систему страховика відповідно до законодавства, що регулює організаційно-правові засади діяльності у сфері електронної комерції, та сплачує страхову премію страховикові.

  • Електронний поліс оформлюється майже миттєво: в автоматичному режимі страхувальник через електронні канали комунікації отримує pdf-файл із згенерованим чорно-білим страховим сертифікатом «Зелена картка», а також візуальну форму страхового полісу та інформаційний лист щодо необхідності роздрукувати отриманий страховий сертифікат.

"Страхувальник повинен роздрукувати pdf-файл візуальної форми страхового сертифікату, оскільки чинні норми міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка» вимагають від автовласника пред'явлення саме паперової (біло-зеленої чи чорно-білої) версії міжнародного страхового сертифікату", - нагадує МТСБУ.

Аналогічно до договору внутрішнього ОСЦПВ, договір міжнародного страхування «Зелена картка» можна буде укласти або в паперовій, або в електронній формі за вибором страхувальника.

Читайте також: Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

В Дії розпочинається бета-тестування документів англійською та послуги шерингу авто: як взяти участь

З 24 липня змінився механізм підготовки та перепідготовки водіїв

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини