Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виїзд чоловіків, знятих або виключених з військового обліку: Держприкордонслужба надала роз'яснення

Реклама

Державна прикордонна служба надала роз'яснення щодо виїзду чоловіків, якщо їх знято (виключено) з військового обліку.

За змістом п. 2-6 Правил перетинання державного кордону громадянами України (Правила) категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність).

Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, яка знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку).

Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку»: дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров'я, а тому Держприкордонслужба рекомендує звернутися до ТЦК та СП.

Обмежено придатні у воєнний час - не можуть перетинати кордон.

Зазначається, що остаточне рішення прийматиметься в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з'ясування всіх обставин та фактів.

Ексклюзивна пропозиція для LIGA360:Юрист - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Читайте також:

Виїзд за кордон чоловіків, дружини яких проходять військову службу: Держприкордонслужба назвала умови та документи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини