Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як припинити нотаріальну діяльність в умовах воєнного стану

Реклама

Нотаріальна палата інформує, що у зв'язку з військовою агресією рф проти України частина робочих місць приватних нотаріусів України опинилася на території активних бойових дій або в тимчасовій окупації чи оточенні, в результаті чого знищено/пошкоджено приміщення, відсутня можливість передати архів. Такі обставини створюють постійний ризик для життя нотаріусів, а також неможливість повноцінного здійснення нотаріальної діяльності на таких територіях.

Мін'юст зауважив, що приватний нотаріус має право припинити свою приватну нотаріальну діяльність в одному нотаріальному окрузі та, відповідно, зареєструвати її в іншому нотаріальному окрузі на підставі письмової заяви про припинення нотаріальної діяльності. Така заява може бути подана відповідному територіальному органу Міністерства юстиції в паперовій формі особисто, надіслана поштою або на електронну адресу.

Відповідні роз'яснення надано в листі Мін'юсту № 42588/37.1/32-22.

Зокрема, зазначається, що у разі втрати або пошкодження свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю, особа, яка бажає зареєструвати приватну нотаріальну діяльність, може звернутися до Міністерства юстиції України для отримання повторного свідоцтва.

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також:

Нові вимоги до оформлення скарги у сфері державної реєстрації прав, що подається до Мін'юсту: Офіс протидії рейдерству

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини