Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців, які працюють у селах, звільнено від використання РРО: рішення Уряду

Реклама

Кабмін звільнив підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Відповідну постанову №1359 було ухвалено 23 грудня на урядовому засіданні, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Згідно з рішенням Уряду від обов'язкового застосування РРО звільняються суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів), за умови неперевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

Державна податкова служба зауважила, що виключення не застосовуються, якщо:

- одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції;

- одночасно здійснюється дистанційна торгівля;

- сільською радою прийнято рішення про обов'язкове застосування РРО.

«Рівень доходів підприємців в селах значно менший, ніж в містах, а в умовах карантинних обмежень він ще більше знизився. Витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, що матиме негативні наслідки для бізнесу. В той же час, використовувати програмні РРО, як альтернативу, не всі з них можуть через нерівномірне покриття швидкісним Інтернетом або його відсутність в селах. Тож Уряд вирішив підтримати таких підприємців, щоб вони не закривали бізнес і не звільняли своїх працівників, та надати їм можливість не застосовувати у своїй діяльності РРО», - роз'яснила рішення Перша віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Мінекономіки нагадало, що відповідно до Податкового кодексу з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої - четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування та ведіть облік згідно з актуальними вимогами. Експортуйте в один клік у форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Отримай подарунок від LIGA ZAKON до Нового Року. Тільки до 14 січня замовляй преміум-рішення LIGA360 за ціною професійного. Максимум корисних функцій та ефективне інформування про новації у 2022 році. Встигни на святкові знижки за посиланням.

Читайте також:

Податкова перевірка: що треба робити і від яких дій утриматись?

Податківці визначили важливі цифри і дати для ФОПів у 2022 році

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини