Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба максимально спростить процедуру постановки на облік суб'єктів ВЭД

12 лютого 2010, 17:41
275
0
Реклама

Держмитслужба має намір спростити постановку на облік підприємств, що здійснюють ВЭД-операції. Про це, зокрема, йде мова в проекті наказу Держмитслужби, обнародуваному на офіційному сайті відомства.

Проектом наказу, як вже вказувалося вище, пропонується спростити процедуру постановки на облік суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності (ВЭД) у митних органах. З цією метою пропонується скоротити перелік документів, що подаються в Держмитслужбу підприємством при постановці його на ВЭД-облік. Згідно зі змінами, тепер підприємству необхідно буде подавати разом із заявою усього лише чотири документи (на сьогодні кількість документів, що подаються, набагато більша). У разі прийняття проекту документу суб'єкт ВЭД повинен надати в Держмитслужбу: 1) завірений витяг із статутних документів, інформацію, що містить, про право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність; 2) завірену нотаріально або державним реєстратором копію свідоцтва про держреєстрацію юридичної особи або фізичного особи-підприємця; 3) довідку органів державної статистики про внесення в Єдиний державний реєстр підприємств і організацій і 4) довідку уповноваженого банку про наявність розрахункових рахунків.

Це рішення було прийняте за результатами засідання КМУ 29 січня 2009 року, на якому обговорювалося питання створення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини