Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до ПДР: нові знаки та велоінфраструктура

Реклама

Раніше ми писали, що новий ДСТУ 4100:2021 «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування» набирає чинності з 1 листопада 2021 року.

Постановою Кабміну № 1091 від 29 вересня 2021 року вносяться зміни до Правил дорожнього руху. Постанова також набуде чинності 1 листопада. З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Нововведення щодо велосипедної інфраструктури

Визначено, що велосипедна доріжка - доріжка з покриттям поза межами проїзної частини вулиці та/або дороги, розташована окремо чи суміжно з тротуаром або пішохідною доріжкою, що призначена для руху на велосипедах, і позначена дорожнім знаком 4.14 та горизонтальною розміткою 1.36.

Велосипедна смуга - смуга, призначена для руху на велосипедах у межах проїзної частини вулиці та/або дороги, яка позначена дорожнім знаком 5.88 та відповідною горизонтальною дорожньою розміткою.

Велосипедний переїзд - місце перетину велосипедистами проїзної частини в межах перехрестя або поза ними, позначене дорожньою розміткою 1.15.

Велосипедисти повинні переїжджати проїзну частину по велосипедному переїзді, а у разі його відсутності - відповідно до вимог цих Правил. У місцях, де рух регулюється, велосипедисти повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360

Нові дорожні знаки

Раніше Укравтодор також повідомляв, в Україні з листопада 2021 року з'являться нові дорожні знаки.

Зокрема, будуть запроваджені нові дорожні знаки «Автозаправні/Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів», «Платна дорога» та «Кінець платної дороги».

З повним переліком змін до дорожніх знаків ознайомтесь в постанові.

Також зміни стосуються, як горизонтальної, так і вертикальної дорожньої розмітки.

Як уникнути помилок при укладанні договорів? Новий функціонал CONTRACTUM у LIGA360 укаже на помилки автоматично. А ще він виділить найбільш значущі пункти для перевірки - суми, реквізити та ін. Дізнавайтеся деталі за посиланням.

Читайте також: Кабмін вніс зміни до Правил дорожнього руху

15 червня вводяться в дію закони про розмитнення "євроблях" за новою формулою

Телефонний дзвінок не є підставою для вимушеної зупинки авто: рішення ВС

Яка помилка поліцейського анулює штраф за порушення ПДР

Справа про адмінправопорушення закривається, якщо інспектор не дозволив водію залучити адвоката

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини