Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені правила в’їзду в Україну: застосунок "Вдома" - на 72 години

Реклама

Кабмін ухвалив, що тепер при перетині державного кордону України невакцинованим людям потрібно буде встановити застосунок "Вдома" на 72 години, до моменту, поки людина зробить ПЛР-тест чи тест на антиген. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Мінцифри.

Також зазначається, що необхідності проходити контроль на основі даних геолокації та розпізнавання обличчя більше не буде.

“Мінцифра розробила застосунок "Вдома" у найважчий для країни час, за кілька днів. Він успішно виконав свою функцію. За минулий рік застосунком скористались майже мільйон людей, які поверталися з-за кордону і проходили 14 днів самоізоляції. Завдяки застосунку вони могли робити це вдома в зручних умовах. Або ж здати ПЛР-тест і завершити самоізоляцію. Тепер, враховуючи актуальну ситуацію, "Вдома" змінить свої функції. Його потрібно буде встановлювати лише на 72 години і не потрібно буде регулярно проходити контроль за даними геолокації та робити фото”, - зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Для реєстрації у застосунку Вдома потрібно буде вказати такі дані: 

  • прізвище, ім'я, по батькові (за наявності);

  • серія та/або номер паспорта; 

  • місце самоізоляції; 

  • номер телефону.

Після цього упродовж 72 годин людина має зробити ПЛР чи антиген тест. У застосунок має підтягнутися негативний результат. Тест обов'язково має бути зроблений у лабораторії, що верифікована МОЗ. Після цього застосунок можна видалити. У випадку позитивного результату потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

Якщо не зробити тест після перетину кордону?

Через 72 години застосунок деактивується, а інформація автоматично передається до правоохоронних органів. Вони вибірково перевірятимуть перебуванням у місці самоізоляції.

Якщо ж людина не захоче встановлювати застосунок?

В такому випадку  громадянам України доведеться пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в'їзді на територію України.

Читайте також: Діють нові карантинні обмеження щодо перевезень пасажирів

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини