Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 21 жовтня діють нові карантинні обмеження щодо перевезень пасажирів

Реклама

Сьогодні, 21 жовтня, набули чинності зміни до постанови № 1236 щодо перевезень пасажирів. Це передбачено постановою Кабміну № 1066 від 11 жовтня 2021 року.

Так, заборонено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні без наявності у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років:

  • негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки;

  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

  • або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;

  • або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров'я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Перевізник несе відповідальність за наявність у всіх пасажирів, крім осіб до 18 років, документів, передбачених цим підпунктом.

Читайте також: Нові правила міжрегіональних перевезень з 21 жовтня: запитання-відповіді

Нові правила міжрегіональних перевезень не поширюватимуться на неповнолітніх

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини