Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контроль за дотриманням протиепідемічних заходів посилять

Реклама

За результатами аналізу епідемічної ситуації, стану тестування на COVID-19 і темпів проведення вакцинальної кампанії, а також для стримання розповсюдження коронавірусної хвороби в усіх регіонах посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

Зазначається, що відповідний лист надісланий 19 серпня головам обласних та Київської міської державних адміністрації, керівникам обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров'я, Національної поліції України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

В міністерстві нагадали, що в умовах пандемії громадяни мають дотримуватися протиепідемічних заходів, визначених постановою Кабміну №1236:

  • носити маски в громадських будинках та спорудах, в громадському транспорті, під час проведення масових заходів;

  • дотримуватися фізичної дистанції;

  • дотримуватися вимог щодо кількості пасажирів в громадському транспорті;

  • дотримуватися режиму самоізоляції особами, які підлягають самоізоляції;

Медичні працівники, які надають допомогу хворим на COVID-19, мають виконувати вимоги галузевих стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», які затверджені наказом МОЗ від 28 березня 2020 року №722:

  • виявляти нові випадки захворювань;

  • доправляти осіб, які відповідають критеріям підозрілого випадку, на тестування на COVID-19;

  • реєструвати та моніторити випадки інфікування та захворювання;

  • здійснювати епідеміологічний нагляд та медичний супровід за особами, які перебувають на амбулаторно-поліклінічному лікуванні та за особами що були в тісному контакті з особою з підтвердженим випадком на COVID-19;

  • організувати надання первинної медичної та амбулаторно-поліклінічної допомоги особам з підозрою на COVID-19 та пацієнтам з легким перебігом COVID-19;

  • забезпечувати стаціонарне лікування пацієнтів у випадках середньої тяжкості і тяжкого перебігу COVID-19.

Читайте також: ЄС визнав українські COVID-сертифікати в "Дії"

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини