Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кіберполіція попередила про атаку "вірусу" на держустанови та приватні компанії

Реклама

Зловмисники розповсюджують шкідливе програмне забезпечення, що встановлює на комп'ютер користувача віддалений прихований доступ та відправляє документи на підконтрольні їм сервери. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті кіберполіції України.

Зазначається, що на електронні поштові скриньки хакери надсилають листи нібито від імені державних установ, що мають контекст на кшталт: «ви не сплатили податки. Деталі у файлі…», «на вас заведено кримінальну справу. Деталі в додатку…».

Інфікування техніки відбувається, коли користувач завантажує архів у додатку листа.

У такому випадку на комп'ютер завантажується "вірус" для створення віддаленого прихованого доступу та відправлення документів з розширенням .doc, .docx, .rtf та ін. на сервери зловмисників.

"Відомо про факти розповсюдження таких листів з використанням нібито електронної поштової скриньки Управління патрульної поліції Києва - kyiv2@patrol.police.gov.ua", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кіберполіція викрила держреєстратора на махінаціях із нерухомістю

Контролюйте репутацію юридичного бізнесу в період кризи. Автосповіщення про згадки в медіа є у LIGA360: Юрист. Дізнавайтеся про всі переваги системи за посиланням.

Захистіть нерухомість своєї компанії з сервісом SMS-Маяк. Тут можна контролювати зміни статусу об'єктів нерухомості в державних реєстрах. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини