Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС вказав, що обумовлює недопустимість доказів, зібраних під час досудового розслідування

Реклама

Рішення про призначення прокурора у кримінальному провадженні ухвалюється у формі постанови, яку підписує службова особа. Такий висновок зробила об'єднана палата Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду у справі № 754/7061/15 від 22 лютого 2021, повідомила прес-служба ВС. З повним текстом постанови можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, яку можна протестувати тут.

Відповідно до ст. 36, 37, 110 КПК рішення про призначення (визначення) прокурора, який здійснюватиме повноваження прокурора в конкретному кримінальному провадженні, та в разі необхідності - групи прокурорів, що здійснюватимуть повноваження прокурорів у конкретному кримінальному провадженні, обов'язково повинно ухвалюватись у формі постанови, яка має міститись у матеріалах досудового розслідування для підтвердження факту наявності повноважень. Така постанова повинна відповідати передбаченим КПК вимогам до процесуального рішення у формі постанови, зокрема бути підписаною службовою особою, яка її ухвалила.

ВС вказав, що відсутність зазначеної постанови в матеріалах досудового розслідування або її непідписання керівником відповідного органу прокуратури обумовлює недопустимість доказів, зібраних під час досудового розслідування, як таких, що зібрані під наглядом і процесуальним керівництвом прокурора (прокурорів), який не мав на те законних повноважень.

Читайте також: ВС роз'яснив, коли боржник не може бути виселений із житла, яке є предметом іпотеки, без надання йому іншого житла

Подання електронного доказу в паперовій копії саме по собі не робить такий доказ недопустимим: ВС

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує першу систему аналізу судових рішень із передбаченням вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката протягом підготовки до судових засідань. Детальніше за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини