Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи представлять свої пропозиції щодо пошуку додаткових джерел фінансування судової влади

Реклама

12 березня відбулося чергове засідання робочої групи з питання забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, яка утворена при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики. Про це повідомила прес-служба ДСА.

Окрім народних депутатів до складу робочої групи залучено представників Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації, Міністерства фінансів, Національного агентства з питань державної служби,  Асоціації розвитку суддівського самоврядування та міжнародних експертів.

Т. в. о. Голови ДСА Людмила Гізатуліна поінформувала, що ДСА надано попередні розрахунки до Міністерства фінансів, комітетів ВР з питань бюджету та питань правової політики з пропозиціями щодо необхідності додаткових фінансових ресурсів, які дозволять забезпечити виплату заробітної плати працівникам апаратів судів з урахуванням стимулюючих виплат у розмірі 20 % від посадового окладу, оплатити комунальні послуги судів та частково забезпечити суди поточними видатками на забезпечення здійснення судочинства.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч, зазначив, що не доцільно рухатися шляхом відбирання коштів у тих, в кого вони є, необхідно виділити їх з Державного бюджету, як це встановлено чинним законодавством.

Крім того, Богдан Моніч повідомив, що на XVIII з'їзді суддів України було запропоновано внести зміни до Закону "Про судоустрій та статус суддів", в якому встановити посадовий оклад працівника апарату суду у відсотковому розмірі від суддівської винагороди судді відповідного суду.   

Вирішено, що на наступному засіданні учасники робочої групи представлять свої пропозиції щодо пошуку додаткових джерел фінансових ресурсів для судової влади.

Адвокати-члени НААУ підвищують кваліфікацію з новим цифровим рішенням. LIGA360:Адвокат НААУ надає доступ до навчальних продуктів ВША для отримання залікових балів. А ще тут є повна база законодавства й свіжа аналітика від експертів юридичного ринку. Дізнайтеся про всі переваги за посиланням. Ви також можете отримати безкоштовний тестовий доступ до рішення LIGA360:Адвокат НААУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини