Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Держекоінспекції нагадали про відповідальність за придбання та продаж первоцвітів

Реклама

Територіальні округи Держекоінспекції розпочали проведення посилених заходів щодо збереження ранньоквітучих об'єктів рослинного світу. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Держекоінспекції.

Серед первоцвітів, які знаходяться у Червоній книзі України, підсніжник звичайний, шафран Гейфелів (крокус), білоцвіт весняний.

"Наразі інспектори ДЕІ спільно з правоохоронцями вже проводять рейди з виявлення порушень природоохоронного законодавства в частині незаконної реалізації та вилучення з природного середовища ранньоквітучих та червонокнижних рослин. На правопорушників очікує покарання у вигляді штрафу (від 1700 до 3655 гривень згідно зі статтею 88-1 КУпАП або 340-510 гривень згідно зі статтею 90 КУпАП), конфіскації об'єктів рослинного світу, а також сплати збитків, розрахованих інспекцією за шкоду, завдану довкіллю», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Органи місцевого самоврядування не зможуть перевіряти бізнес щодо дотримання норм про працю: прийнято Закон

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини