Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформа архітектурно-будівельного контролю та нагляду: ОАСК відкрив нове провадження

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Кабміну щодо оскарження постанови №1340 від 23 грудня 2020 року. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті ОАСК.

Відповідно до постанови №1340, Урядом ліквідовано Державну інспекцію містобудування та Державну сервісну службу містобудування, а замість них утворено  Державну інспекцію архітектури та містобудування України як центральний орган виконавчої влади. Також утворено відповідні комісії з ліквідації, затверджено голів цих комісій, визначено адресу розташування новоутвореного органу тощо.

Читайте також: Реформа містобудування: набрали чинності постанови, необхідні для її завершення

В позові йдеться про те, що постанова прийнята з порушенням вимог регламенту Кабінету Міністрів, норм законів «Про Кабінет Міністрів України» та «Про центральні органи виконавчої влади».

Зазначається, що ОАСК ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче судове засідання у справі на 10 лютого 2021 року.

Нагадаємо, що в провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва  перебуває справа про оскарження ліквідації Урядом Державної архітектурно-будівельної інспекції у березні 2020 року.

Читайте також: Оскарження ліквідації ДАБІ: суд призначив справу до розгляду по суті

Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини