Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено мінімальний розмір страхової суми для приватних нотаріусів у 2021 році: НПУ

Реклама

1 січня 2021 року набирає чинності Закон від 15 грудня 2020 року № 1082-IX «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Стаття 8 Закону встановлює розмір мінімальної заробітної плати на рівні 6000 грн 00 коп. з 1 січня 2021 року, 6500 грн 00 копійок з 1 грудня 2021 року.

Відповідно до положень статті 28 Закону «Про нотаріат» для забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчиненої нотаріальної дії та/або іншої дії, покладеної на нотаріуса відповідно до закону, приватний нотаріус зобов'язаний до початку зайняття приватною нотаріальною діяльністю укласти договір страхування цивільно-правової відповідальності.

У прес-службі Нотаріальної палати повідомили, що мінімальний розмір страхової суми становить 1000 мінімальних розмірів заробітної плати.

Таким чином, мінімальний розмір страхової суми у 2021 році становитиме:

6 000 000 (шість мільйонів) гривень - в період з 1 січня по 30 листопада 2021 року;

6 500 000 (шість мільйонів п'ятсот тисяч) гривень - в період з 1 грудня по 31 грудня 2021 року.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 29-1 Закону «Про нотаріат» нотаріальна діяльність приватного нотаріуса тимчасово зупиняється, якщо приватний нотаріус не уклав договір про страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса або розмір страхової суми не відповідає вимогам цього Закону, - до усунення цих недоліків, але не більше 30 днів з дня виявлення цього порушення.

Враховуючи викладене вище, Нотаріальна палата звертає увагу нотаріусів на необхідність приведення укладених договорів страхування цивільно-правової відповідальності у відповідність до вимог Закону «Про нотаріат» - у частині забезпечення мінімального розміру страхової суми.

Не пропустіть зимові знижки до -60 % на системи ЛІГА:ЗАКОН для юриста! Обирайте рішення для себе та оцініть всі переваги роботи з інформаційно-правовими системами:

- Правові новини та події дня

- Повна база нормативно-правових актів з аналітикою

- Коментовані кодекси

- Схеми дій для юриста у різноманітних ситуаціях

- Судова практика та прецеденти, включаючи рішення ЄСПЛ

- Позиції контролюючих органів

- Вебінари на гарячі теми для юристів

Замовляйте вже зараз за посиланням, до завершення акції залишились лічені дні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини