Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спростив процедуру оформлення посвідок на тимчасове проживання

Реклама

Кабмін спростив порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців.

Відповідну урядову постанову № 933 «Про внесення змін до Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання» прийнято 9 жовтня 2020 року за ініціативи Державної міграційної служби. Постанова набрала чинності сьогодні, 13 жовтня.

З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Що змінилося в Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на тимчасове проживання, роз'яснили в Державній міграційній службі.

Відтепер іноземці, які є громадянами країн із безвізовим порядком в'їзду в Україну і перебувають в нашій державі на законних підставах, матимуть право подати документи на оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України у зв'язку із зміною мети в'їзду.

Особливо актуальним це питання є для громадян Республіки Білорусь, фахівців у галузі ІТ-технологій, які щойно працевлаштувалися в Україні, та членів їх сімей.

Документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України подаються як і раніше - не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення дозволеного строку перебування.

Окремо в Державній міграційній службі зазначають, що спрощений порядок оформлення посвідки на тимчасове проживання не стосуватиметься громадян держави, визнаної Верховною Радою державою-агресором.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини