Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Під час виконання службових обов'язків Президент зобов'язаний спілкуватися державною мовою: ВС

Реклама

Особа звернулася до суду з позовом, у якому просила визнати протиправним спілкування Президента України 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів iForum-2019 недержавною мовою та зобов'язати його утриматися від спілкування недержавною мовою на всій території України при здійсненні повноважень.

Про це повідомив портал «Судова влада України».

Повний текст постанови Великої Палати Верховного Суду від 7 жовтня 2020 року у справі № 9901/393/19 (провадження № 11-26заі20) можна буде знайти за номером справи в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, щойно вона з'явиться в системі. Ознайомитись із системою і замовити тестовий доступ можна тут.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні заявлених позивачем вимог у повному обсязі.

Розглянувши апеляційну скаргу позивача, Велика Палата ВС вказала на те, що під час виконання службових обов'язків Президент України зобов'язаний спілкуватися державною мовою. Водночас за дії, вчинені в межах політичної діяльності, а не під час виконання передбачених Конституцією повноважень, Президент несе політичну, а не юридичну відповідальність.

Враховуючи викладене, Велика Палата ВС закрила провадження у справі, оскільки заявлені позивачем вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує першу систему аналізу судових рішень із передбаченням вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката протягом підготовки до судових засідань. Детальніше за посиланням

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

В Україні працюють над запровадженням класичного суду присяжних

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини