Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсьогодні "старі" банкноти та монети 25 копійок перестають бути платіжними засобами

Реклама

З 1 жовтня 2020 року українці не можуть використовувати під час розрахунків готівкою монети номіналом 25 копійок та банкноти старих зразків до 2003 року. Ці грошові знаки перестають бути платіжними засобами та будуть вилучені з готівкового обігу. Про це нагадали в Нацбанку.

"Тобто з 01 жовтня 2020 року усі магазини, ресторани, сфера побуту мають припинити їх приймати, а залишки таких монет і банкнот - до 16 жовтня здати до кас банків України для зарахування на рахунки", - пояснюють в Нацбанку.

Водночас громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти монети номіналом 25 копійок та старі банкноти, уведені в обіг до 2003 року, на монети та банкноти інших номіналів і зразків упродовж наступних трьох років:

- в усіх українських банках - упродовж одного року з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2021 року включно;

- у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ) - упродовж трьох років з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2023 року включно.

Фото: сайт Нацбанку

Читайте також: Кредитні борги під час розлучення: хто має виплачувати

Переглядайте ризик-фактори про компанію - від банкрутства до санкцій, знайомтеся із зв'язками компанії і афілійованими особами, переглядайте фінансово-майновий стан партнерів, ставте необхідну інформацію на моніторинг та переглядайте результати автоматичного аналізу від сервісу CONTR AGENT. Тепер ви також зможете відслідкувати підприємства, які мають заборгованість з виплати заробітньої плати. Протестуйте сервіс CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини