Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібний РРО для переказів грошей на рахунок продавця

Реклама

Податківці нагадали, коли для безготівкових розрахунків банківським переказом на поточний рахунок продавця не потрібен реєстратор розрахункових операцій.

Фізичні особи - підприємці (ФОП) - «спрощенці», які надають послуги (юристи, консультанти, «айтішники» та інші), а також інші самозайняті особи, у тому числі й ті ФОП, які працюють на третій групі спрощеної системи оподаткування, не мають застосовувати РРО, якщо їхні клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом. Також РРО не потрібні, якщо клієнт у касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця.

Якщо ж розрахунки за товар чи послугу відбулися із використанням банківської платіжної карти, то така операція підпадає під визначення «розрахункової операції» для цілей Закону № 265. У цьому разі необхідно застосовувати РРО.

Нагадає підприємцям коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини