Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помічникам нардепів дозволили вести бізнес

Реклама

Сьогодні, 24 грудня, в офіційній газеті Верховної Ради опубліковано Закон № 319-IX щодо сумісництва працівників патронатної служби Верховної Ради.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Так, з 25 грудня 2019 року працівники патронатної служби ВР можуть займатися іншою оплачуваною діяльністю або підприємницькою діяльністю.

Законом внесено зміни до статей 25 та 36 Закону "Про запобігання корупції" (обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, запобігання конфлікту інтересів у зв'язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав), якими виключено помічників-консультантів народних депутатів, працівників секретаріатів Голови Верховної Ради, його Першого заступника та заступника, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у ВР з переліку осіб, на яких поширюються вимоги антикорупційного законодавства в частині заборони сумісництва, а також вимоги щодо передачі іншим особам належних їм підприємств та корпоративних прав.

Законом також внесено зміни до примітки ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності), виключивши помічників-консультантів народних депутатів, а також працівників секретаріатів Голови Верховної Ради, його Першого заступника та заступника, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у ВР з числа суб'єктів правопорушень за цією статтею.

З текстами Законів зручно ознайомитися у модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Нагадуємо, що до 28 грудня найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації можна придбати за дуже приємною ціною. З іншими святковими пропозиціями можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини