Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про участь місцевих організацій партій у місцевих виборах

Реклама

Рада законодавчо врегулювала процедуру ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах.

Відповідний Закон (проект № 0939) "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві вибори» щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах" було прийнято в другому читанні та в цілому на засіданні Парламенту 30 жовтня.

Законом узгоджено положення Закону "Про місцеві вибори" у частині рівності прав і можливостей брати участь у виборчому процесі як кандидатів від політичних партій, так і кандидатів, які висуваються шляхом самовисування.

Законом внесено відповідні зміни до Закону про місцеві вибори. Змінами передбачено, що при проведенні чергових місцевих виборів рішення про участь місцевих організацій політичної партії ухвалюється вищим керівним органом партії, а при проведенні позачергових, перших місцевих виборів - керівним органом партії.

Крім вищого керівного органу політичної партії рішення про участь місцевих організацій партії у позачергових, повторних, проміжних, додаткових, перших місцевих виборах (тобто всіх їх видах, окрім чергових) зможе прийняти інший керівний орган партії. Це значно спростить реалізацію політичними партіями їхнього конституційного права на участь у місцевих виборах, яке на сьогодні поставлено у виключну залежність від складного механізму проведення з'їздів (конференцій) цих партій.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування запропонував ВР доручити йому при підготовці відповідного Закону на підпис Голові Парламенту здійснити його техніко-юридичне доопрацювання спільно з Головним юридичним управлінням Апарату ВР.

З текстом прийнятого Закону після підписання Президентом та офіційного оприлюднення можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтеся в зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини