Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто може стати новими членами ВККС: оприлюднено документи кандидатів

Реклама

Вища кваліфікаційна комісія суддів України оприлюднила документи кандидатів та кандидаток на обрання ХVII позачерговим з'їздом суддів України до складу ВККС.

Ознайомитися з документами можна за посиланням.

Нагадуємо, ВККС - постійно діючий орган у системі судоустрою України, відповідальний за формування суддівського корпусу, переведення суддів, забезпечення їх належного кваліфікаційного рівня.

До складу ВККС обираються (призначаються) шістнадцять членів, які є громадянами України, мають повну вищу юридичну освіту і стаж професійної діяльності у сфері права не менше п'ятнадцяти років.

У складі ВККС діють дві палати. До кожної палати входять по вісім членів Комісії. У кожній палаті забезпечується рівне представництво членів Комісії, які є суддями чи суддями у відставці. До Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обираються (призначаються):

1) з'їздом суддів України - вісім членів Комісії з числа суддів, які мають стаж роботи на посаді судді щонайменше десять років, або суддів у відставці;

2) з'їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ - два члени Комісії;

3) з'їздом адвокатів України - два члени Комісії;

4) Уповноваженим ВР з прав людини - два члени Комісії з числа осіб, які не є суддями;

5) Головою Державної судової адміністрації України - два члени Комісії з числа осіб, які не є суддями.

Строк повноважень члена ВККС становить чотири роки з дня обрання (призначення). Одна і та сама особа не може здійснювати повноваження два строки підряд.

Як вже писала ЮРЛІГА, Андрія Солодкова зараховано до штату ВККС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини