Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КДКА повідомить адвоката про перевірку, надіславши рекомендований лист на робочу адресу за ЄРАУ

Реклама

Судді, які подали скаргу на неналежну поведінку адвоката не у рамках наданих процесуальним законодавством повноважень, мають оплатити організаційно-технічне забезпечення розгляду.

Відповідні зміни в Положення про порядок прийняття та розгляду скарг щодо неналежної поведінки адвоката, яка може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність, внесені рішенням Ради адвокатів України від 26 червня № 73.

До заяв (скарг) щодо поведінки адвоката відносять:

- заяви (скарги) громадян;

- рішення, ухвали, постанови, звернення суддів;

- заяви (скарги), постанови, подання слідчих органів;

- заяви (скарги), подання голів кваліфікаційно-дисциплінарних комісій або її членів, голів рад адвокатів регіону або її членів;

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187676_advokat-yakiy-zupiniv-dyalnst-zalishatsya-uchasnikom-ao

- заяви (скарги) адвокатів, адвокатських об'єднань, адвокатських бюро, об'єднань адвокатів, підприємств, установ, організацій та інших осіб, поданих на дії адвокатів.

Також визначено, що член дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, який проводить перевірку, протягом трьох днів (раніше - невідкладно) з дати отримання ним доручення голови палати, повідомляє адвоката про проведення перевірки для отримання письмового пояснення по суті порушених питань із зазначенням строку його надання.

Належним повідомленням адвоката є надіслання листа поштою рекомендованим відправленням за адресою робочого місця адвоката, зазначеною в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Відповідно до змін, рішення про закриття дисциплінарної справи приймається у разі:

а) відсутності в діях адвоката дисциплінарного проступку;

б) закінчення строку притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності, у разі встановлення дисциплінарного проступку у діях адвоката;

в) відкликання заяви (скарги) заявником.

Як вже писала ЮРЛІГА, на засіданні 26 червня були ухвалені рішення щодо підтвердження повноважень у суді копією ордера, засвідченою адвокатом; щодо недопустимості використання на адвокатському іспиті джерел, відмінних від роздрукованих НПА. Нагадуємо, що офіційні тексти НПА, вивірені Мінюстом, розміщені в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини