Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заклади охорони здоров'я більше не зобов'язані проходити акредитацію

20 березня 2019, 16:06
2286
0
Реклама

Сьогодні, 20 березня, набрали чинності зміни до Порядку акредитації закладу охорони здоров'я та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджені постановою Кабміну від 13 березня 2019 р. № 215.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184781_medzakladam-sprostili-poryadok-prokhodzhennya-akreditats

Відтепер проходження акредитації закладами охорони здоров'я не є обов'язковим. Якщо ж медзаклад виявив бажання її пройти, це можна зробити одразу після отримання ліцензії на відповідний вид діяльності. До цього перша акредитацію проводилась не раніше ніж через 2 роки від початку діяльності.

Позачергова акредитація також здійснюється виключно за бажанням закладу з метою підвищення категорії. Головна акредитаційна комісія більше не може ініціювати проведення позачергової акредитації.

Також скорочено перелік документів, які додаються до заяви про проходження акредитації - більше не потрібно подавати звіт закладу про лікувальну роботу та/або фармацевтичну діяльність.

Що стосується нововведень у порядку провадження ліцензійної діяльності з медпрактики. Замість локальних протоколів (маршрутів пацієнтів) заклади охорони здоров'я повинні мати клінічні маршрути пацієнта, розроблені відповідно до клінічних протоколів та стандартів медичної допомоги (медичних стандартів), затверджених МОЗ.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183166_perodichnst-perevrok-klnk-viznachat-za-novimi-kriteryami-riziku

Тепер надавати медичну допомогу та медичні послуги ліцензіати будуть відповідно до клінічних протоколів та стандартів медичної допомоги (медичних стандартів).

Крім того, ліцензіатів зобов'язали оприлюднювати інформацію щодо наявності у них лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів та харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання.

Інформацію про органи ліцензування, ліцензійні умови провадження відповідного виду діяльності, строк дії ліцензій можна знайти у модулі «Довідники» ІПС «ЛІГА:ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини