Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено створити Національну раду з питань раннього втручання в життя особливих дітей

7 березня 2019, 15:13
311
0
Реклама

При Кабміні діятиме новий тимчасовий консультативний орган - Національна рада з питань раннього втручання. Рішення про її створення ухвалено 6 березня. Текст постанови поки що не оприлюднено.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/166015_gosudarstvo-zashchitit-detey-ot-vneshnikh-i-vnutrennikh-ugroz

Нацрада створюється з метою підготовки пропозицій щодо формування і реалізації державної політики з питань запровадження та розвитку в Україні послуги раннього втручання. Вказана послуга спрямована на захист дітей раннього віку з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень, підтримку батьків, законних представників таких дітей і забезпечення найкращих інтересів дитини.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183463_za-vprovadzhennyam-poslugi-rannogo-vtruchannya-v-zhittya-osoblivikh-dtey-stezhitime-mnsotspoltiki

Зазначимо, що розробити концепцію створення та розвитку системи послуг раннього втручання Президент доручив Кабміну ще 13 грудня 2016 року. На даний час концепція не затверджена.

16 січня 2019 року національним координатором із впровадження послуги раннього втручання призначено Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що в Україні для дітей з особливими освітніми потребами запроваджено інклюзивне навчання. Докладніше про концепцію такого навчання можна дізнатись із відповідної статті електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН. Тільки до 11 березня у вас є можливість оформити передплату на видання зі знижкою 40%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини