Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НААУ пропонує змінити КПК

6 лютого 2018, 16:06
936
0
Автор:
Реклама

НААУ підготувала та надала пропозиції змін до Кримінального процесуального кодексу, які обробляються у рамках внесення змін до чинного Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Текст документу направлено заступнику Глави Адміністрації Президента, координатору Ради з питань судової реформи Олексію Філатову.

У своєму листі Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова зазначає, що «розвиток національного інституту адвокатури неможливий без зміцнення та посилення гарантій адвокатської діяльності, що не в останню чергу досягається за рахунок вдосконалення кримінально-процесуального законодавства».

НААУ, зокрема, пропонує внести зміни до статті, що стосуються обов'язків захисника, підтвердження його повноважень, залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії, особливостей апеляційного оскарження окремих судових рішень тощо. Зміни націлені на розширення прав захисника і запобігання зловживанням повноваженнями зі сторони обвинувачення та суду.

Крім того, НААУ пропонує надати обвинуваченому, підозрюваному право ставити питання прокурору під час судового засідання, у тому числі під час судового засідання про обрання (продовження) запобіжного заходу.

З пропозиціями НААУ можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини