Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців, працюючих з готівкою, штрафуватимуть за порушення правил

4 травня 2017, 09:35
2697
0
Автор:
Реклама

ГФС закликає підприємців, працюючих з наличкой, забезпечити дотримання вимог чинного законодавства, регулюючого питання обігу готівки і обліку товарів, що знаходяться у продажу.

Так, останнім часом почастішали випадки порушень оформлення відповідних касових документів при видачі готівкових засобів в касах підприємств, а саме - відсутність підписів уповноваженої особи, особи, що отримала кошти, зарахування готівкових засобів на розрахунковий рахунок без їх оприбутковування в касі підприємства і т. д.

Крім того, продовжують фіксуватися випадки несвоєчасного оприбутковування грошей в касовій книзі - не в день отримання готівкових коштів і не в повній сумі.

При цьому обов'язковість підписів і інші вимоги до оформлення касових операцій і документів встановлені Положенням про ведення касових операцій в національній валюті в Україні.

Порушення зафіксовані і у веденні обліку товарів, що знаходяться у продажу, при реалізації паливно-мастильних матеріалів через мережу автозаправних станцій, зокрема відсутність змінного звіту оператора АЗС за формою 17-НП.

Обов'язковість ведення і наявність такого звіту передбачено Інструкцією про порядок прийому, транспортування, зберігання, відпустки і обліку нафти і нафтопродуктів на підприємствах і організаціях України.

ГФС відмічає, що за ці порушення суб'єкти господарювання притягуватимуться до відповідальності у вигляді штрафних санкцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини