Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ перевірить причетність Гречковского до злочину

22 вересня 2016, 14:04
981
3
Автор:
Реклама

Сьогодні, 22 вересня, Вища рада юстиції расмотрел клопотання Генпрокурора про викриття члена УСЮ Павла Гречковского в замаху на заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб шляхом обману (шахрайство). 21 вересня П. Гречковскому було оголошено підозра в скоєнні злочину, предусмотернного частиною 3 статті 15, частиною 4 статті 190 Карного кодексу. Генпрокурор просив Вищу раду юстиції ініціювати перед органом, П. Гречковского (З'їзд адвокатів України), що призначило, уявлення про припинення ним повноважень, оскільки наявні факти, що свідчать про порушення ним присяги.

УСЮ вирішив провести перевірку викладених фактів і звернувся до Генпрокурора з проханням надати докази, що свідчать про порушення П. Гречковским присяги члена УСЮ.

УСЮ не визнає доведеним факт здійснення П. Гречковским правопорушення.

Сам П. Гречковский назвав заяление Генпрокурора провокацією і просив тимчасово припинити виконання його обов'язків на період слідства. Ця заява УСЮ вирішив взяти до відома. Крім того П. Гречковский заявив про тиск на нього як члена УСЮ і пообіцяв представити докази цього в суді при обранні йому заходи припинення.

Відмітимо, припинити діяльність закликав Павла Гречковского і Вища рада юстиції і Рада суддів України. При цьому Національна асоціація адвокатів вважає заява ГПУ атакою на адвокатуру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини