Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив нові критерії відбору банків для виплат бюджетникам

22 вересня 2016, 13:50
1300
0
Реклама

Сьогодні Кабінет Міністрів прийняв постанову "Деякі питання виплати пенсій, грошової допомоги і заробітної плати працівникам бюджетних установ".

Документ, розроблений Мінфіном на заміну постанови КМУ від 20.01.2016 № 37встановлює вимоги до банків, які здійснюватимуть виплату заробітної плати, пенсії, соціальних і інших виплат з держбюджету.

Встановлюються єдині критерії для уповноважених банків. Так, уповноваженими зможуть стати банки, що мають активи, доля яких складає не менше 1 % активів банківської системи, а також банки, контрольний пакет акцій яких належить міжнародним фінансовим і банківським установам, що мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу від міжнародно-визнаних рейтингових агентств, або в яких держава володіє долею більше 75%.

Відбір уповноважених банків для усіх виплат здійснюватиметься загальною конкурсною комісієюяка буде створена Мінфіном із залученням представників Минсоцполитики, Мінекономрозвитку, Казначейства, Пенсійного фонду і Національного банку.

На час проведення конкурсу банки повинні відповідати наступним вимогам:

- впродовж останніх 6 місяців до таких банків Нацбанком не застосовувалися заходи дії у вигляді обмеження, припинення або припинення здійснюваних банком операцій;

- не мають фінансової заборгованості перед ФГВФЛ по сплаті зборів, штрафів, пені;

- не мають заборгованості по сплаті податків і зборів;

- впродовж останніх 12 місяців до власників або до пов'язаних осіб не було застосовано санкцій Україною, іноземними державами-членами ОЭСР або ЄС;

- здійснюють емісію електронних платіжних засобів (платіжних карток).

Банки отримають 3 місяці перехідного періоду для досягнення відповідності оновленим вимогам.

За інформацією Мінфіну

Відмітимо, що банкіри критикували ця постанова.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини