Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спори адвокатів з ВКДКА і регіональними КДКА відносяться до админюрисдикции, - ВСУ

3 лютого 2016, 17:00
813
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України постановою від 2 лютого 2016 року підтвердив, що спори за участю Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури і адвокатів відносяться до адміністративної юрисдикції. Рішення прийняте за заявою ВКДКА про перегляд постанови Вищого адміністративного суду України від 26 травня 2015 року у справі № До/800/57695/14.

Заява була подана за мотивами неоднакового застосування судом касаційної інстанції процесуальних норм відносно визначення осудності справ за участю адвокатів і ВКДКА і / або кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури регіонів.

ВСУ відмінив рішення ВАСУ і направив йому справу на новий розгляд, підтверджуючи юрисдикцію адміністративних судів в цих спорах.

Таким чином, ВСУ підтримав аргументи НААУ в цьому процесі.

Представники ВКДКА і НААУ вважають, що стосунки, що виникають між адвокатами і органами адвокатського самоврядування (Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури і кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури регіону) слід розглядати як публічно-правові. У Асоціації вважають, що вказані правовідносини регулюються нормами спеціального професійного законодавства, а суперечка є публічно-правовою, тому згідно із статтею 2 Кодекси адміністративного судочинства повинен розглядатися саме в адміністративних судах в порядку адміністративного судочинства.

Джерело: НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини