Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ схвалив зміни в Конституцію відносно правосуддя

22 січня 2016, 12:25
2905
10
Реклама

Законопроект № 3524 відносно внесення змін до Конституцію у частині правосуддя відповідає вимогам ст. 157 і 158 Конституцій України.

Як повідомляє у соцсетях Адміністрація Президента, про це говориться в обнародуваному сьогодні висновку Конституційного Суду України.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла рішення про напрям в КСУ цього законопроекту для перевірки на конституційність 22 грудня. Законопроект був розроблений Конституційною Комісією і внесений Президентом до парламенту як невідкладний. Він передбачає підвищення вимог до суддів, введення інституту конституційної скарги, урізування функцій прокуратури, монополію адвокатури на представництво в суді та ін. Детальніше: Президент вніс у ВР проект зміни судової системи : що пропонується.

12 січня 2016 року відбулося відкрите засідання КСУ, а 18 січня продовжилося у формі закритого слухання.

Згідно із законодавством, проект про внесення змін до Основного Закону повинен отримати укладення КСУ відносно відповідності ст.ст. 157, 158 Конституцій. Якщо Суд схвалить зміни, вони приймаються парламентом впродовж двох сесій: на одній сесії документ заздалегідь схвалюється не менше чим 226 голосами, а на наступній сесії - приймається конституційною більшістю (300 голосів).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини