Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розповіли, як повідомляти про прийом працівника

16 жовтня 2015, 14:03
4300
0
Автор:
Реклама

У листі № 21095/6/99-99-17-03-03-15 ГФС роз'яснила особливості повідомлення про прийом працівника на роботу.

Нагадаємо, згідно ч. 3 ст. 24 КЗоТ працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням власника або уповноваженого їм органу, і повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування і реалізації державної політики по адмініструванню ЕСВ про прийом працівника на роботу.

Порядок повідомлення ГФС і її територіальних органів про прийом працівника на роботу затверджений постановою Кабінету Міністрів від 17 червня 2015 року № 413 (далі - постанова № 413).

Відповідно до постанови № 413 повідомлення про прийом працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (обличчям) або фізособою в територіальні органи ГФС по місцю обліку платника ЕСВ по формі згідно з додатком до постанови № 413, до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Повідомлення подається одним з наступних способів:

- засобами електронного зв'язку з використанням ЭЦП відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу і електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладені не більше ніж з 5 особами.

Отже, повідомлення про прийом працівників на роботу згідно з додатком до постанови № 413 подається на паперових носіях за умовиякщо на дату формування такого повідомлення у страхувальника трудові договори укладені не більше ніж з 5 найнятими робітниками, тобто в повідомленні заповнюються рядки не більше ніж на 5 прийнятих облич, незалежно від кількості вже працюючих на підприємстві найнятих робітників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини